Works

Alem Korkut

Kontrolirane slučajnosti

Promišljanje skulpture Alema Korkuta nalazi se unutar prostornog, taktilnog i materijalnog, pa sve do dematerijalizacije skulpture. Bez obzira koje materijale, žanrove i metode koristio, od klasične kiparske forme (reljefa i trodimenzionalne skulpture), preko video projekcija koje izlaže kao samostalne radove, do interaktivnih objekata s elektroničkim komponentama, Alem Korkut ostaje vjeran propitivanju medija kiparstva, prolaznosti i skulpturalne

procesualnosti u smislu raspadanja same materije ili namjerne izmjene stanja u određenom vremenskom periodu. Njegova umjetnička fascinacija upravo i jest procesualnost u umjetničkom radu, bilo da se radi o raspadanju kiparske materije i izmjenama njezina stanja koja se odvija u zadanom vremenskom razdoblju ili prepuštajući materijalu da „odradi“ ono što mu je svojstveno  ili podražavajući procese u svojevrsnim laboratorijskim uvjetima.

Često u svom radu Alem „mijenja sudbinu“ geometrijskih oblika koja intervencijom gube svoja prvotna svojstva, ravnine, prave kuteve, čvrstoću i krutost, te ih pretvara u gotovo organske objekte, dajući im tako nova značenja i asocijacije. Na taj način njegove teme, ne samo da komuniciraju proces nastanka rada, već su iskaz ili komentar potpuno različitih dimenzija života, od posve intimnih do krajnje univerzalnih.

Exhibitions and
events

‘Phenomena’

Exhibition Alem Korkut
Art Signé
Morassistraße 26, 80469 München
Germany
Tuesday – Friday: 12:00 PM – 08:00 PM
Saturday: 11:00 AM – 14:00 PM